De Nederlandse Veeam User Group heeft als doel gesteld een platform te vormen voor partners en eindgebruikers van Veeam in Nederland en Vlaanderen (België). Wij zijn onafhankelijk van Veeam, maar officieel erkend en gepromoot door Veeam

Onze doelen

Via dit platform zullen we informatie delen over software-updates, beveiligingsupdates en applicatie hulpmiddelen. Af en toe zullen we ook een blogpost plaatsen over nieuwe Veeam software. Wij zullen ook lokale bijeenkomsten organiseren waar (gast)colleges worden gegeven door experts, gebruikers, fabrikanten en Veeam-technici. Datums hiervoor zullen worden aangekondigd op dit platform, onze Slack omgeving en op de officiële Veeam-communitypagina.

De personen achter VeeamUG Nederland


Maurice Kevenaar


System engineer bij INFO en blogger. Al meer dan 15 jaar thuis op het gebied van Virtualisatie (VMware en Hyper-V), Storage (Tintri), Hardware (HPE) en Backup (Veeam)

Verder ben ik sinds 2020 een Veeam Vanguard en maker van de Veeam Chocolatey packages


Jos Maliepaard

Begonnen in 2000 bij Syntegra als system engineer en door gegroeid naar consultant op het gebied infrastructuren bij it2grow. Ik help klanten met het ontwerpen, bouwen en beheren van een gevirtualiseerde omgeving op basis van VMware, vaak met HPE servers en storage en voor de backup de enige juiste oplossing.

In mijn vrije tijd stap ik graag op de mountainbike voor een rondje door de bossen.

Mijn link met Veeam is dat wij dit als bedrijf de laatste 8 jaar als backup oplossing leveren en ook als VASP (Veeam Accredited Service Provider) betrokken worden bij de grotere en complexere oplossingen door Veeam


Jeroen Leijsten

Begonnen in de ICT in 1993 bij een lokale automatiseerder. Van Novell naar Microsoft, van de voorkant naar de achterkant (infrastructuur) van de omgevingen. Veel ervaring met diverse centrale opslagsystemen, virtualisatie (VMware en Hyper-V), back-up en uitwijk (Veeam en CommVault).

Ondertussen 12,5+ jaar werkzaam als senior solution consultant en trainer bij Ictivity in Eindhoven, één van de twee VASP (Veeam Accredited Service Provider) partners van Veeam in Nederland.

Betrokken bij infrastructuurtrajecten vanaf het ontwerp tot de implementatie, de documentatie en de overdrachtstrainingen.


Sander Berkouwer

Sander Berkouwer werkt als CTO bij SCCT, waar hij klanten helpt om het meeste te halen uit Microsoft-, Veeam- en VMware-producten, -diensten en -technologieën. Hij schrijft, blogt, vlogt, spreekt op evenementen en is één van de IT Bro’s in de itbros.nl-podcast. Veeam eerde Sander de afgelopen jaren als Veeam Vanguard. Sander is daarnaast ook Microsoft MVP en VMware vExpert.


Deelnemen

Iedereen kan bijdragen of deelnemen aan de Nederlandse Veeam User Group. Dit kan op verschillende manieren: Artikelen schrijven, (assisteren met) bijeenkomsten organiseren, sponsors aantrekken of (gast)lezingen te geven tijdens gebruikersbijeenkomsten. Neem contact met ons op voor meer informatie.