Het Veeam Vanguard programma is een reward programma voor de top-level influencers binnen de Veeam community. De leden van dit programma hebben een grote bijdrage geleverd aan Veeam Community.

Vanguard Logo and badge, A V in a shield
Veeam Vanguard logo

Het programma, begonnen in 2015 met 32 leden, wordt gerund door het Veeam Technical Product Marketing en Evangelism team en ondersteund door het gehele bedrijf. De Vanguards zijn experts op het backup vlak en begrijpen het belang en noodzaak van een goede backup. Begrijpen de Veeam producten en hun strategie. Ze zijn betrokken bij zowel online als offline communities en user groepen (zoals deze). Sommige Vanguards ontwikkelen scripts, maken dashboards of ontwikkelen installatiemogelijkheden om het gebruik van het product te vereenvoudigen.

Recent zijn de uitslagen bekend gemaakt, uit meer dan 150 aanmeldingen zijn er 64 Vanguards geselecteerd. 53 van deze Vanguards zijn verlengd, 1 terug gekomen en 10 nieuwe vanguards. Hiervan komen 4 Vanguards uit de BeNeLux; Didier van Hoye, Jos Maliepaard, Maurice Kevenaar en Sander Berkouwer. Hieronder stellen deze Vanguards zich voor.

BeNeLux Vanguards uit klas 2022


Didier van Hoye

Didier Van Hoye is beter bekend in de IT community als WorkingHardInIT. Hij schrijft al eens een gast artikel her en der, Veder draagt zijn steentje bij aan de community via webinars and presentaties. Hij is een IT professional die reeds meer dan 20 jaar meedraait in het Microsoft ecosysteem. Hij is er van overtuigd dat je niet kan ontwerpen wat je niet kan bouwen en omgekeerd. Het is daarom dat hij zich als “Architect” nog steeds zelf vingers aan de knoppen houdt samen met de mensen met wie hij werkt. Je kan je niet verstoppen als je fouten maakt, ze zijn genadeloos zichtbaar voor iedereen die gebruikt wat wij voor hen gebouwd hebben.


Jos Maliepaard

Begonnen in 2000 bij Syntegra als system engineer en door gegroeid naar consultant op het gebied infrastructuren bij it2grow. Ik help klanten met het ontwerpen, bouwen en beheren van een gevirtualiseerde omgeving op basis van VMware, vaak met HPE servers en storage en voor de backup de enige juiste oplossing.

In mijn vrije tijd stap ik graag op de mountainbike voor een rondje door de bossen.

Mijn link met Veeam is dat wij dit als bedrijf de laatste 8 jaar als backup oplossing leveren en ook als VASP (Veeam Accredited Service Provider) betrokken worden bij de grotere en complexere oplossingen door Veeam


Maurice Kevenaar


System engineer bij INFO en blogger. Al meer dan 15 jaar thuis op het gebied van Virtualisatie (VMware en Hyper-V), Storage (Tintri), Hardware (HPE) en Backup (Veeam)

Verder ben ik sinds 2020 een Veeam Vanguard en maker van de Veeam Chocolatey packages


Sander Berkouwer

Sander Berkouwer werkt als CTO bij SCCT, waar hij klanten helpt om het meeste te halen uit Microsoft-, Veeam- en VMware-producten, -diensten en -technologieën. Hij schrijft, blogt, vlogt, spreekt op evenementen en is één van de IT Bro’s in de itbros.nl-podcast. Veeam eerde Sander de afgelopen jaren als Veeam Vanguard. Sander is daarnaast ook Microsoft MVP en VMware vExpert.


Meer informatie

Veel van de Vanguards zijn te vinden op twitter. Te vinden via Twitter: #VeeamVanguard en 2022 Veeam Vanguards list, binnenkort op de Veeam Vanguard pagina, de Veeam Forums, de Veeam Community Hub en vele andere online pagina’s