De Nederlandse Veeam User Group was uiteraard aanwezig tijdens VeeamON Tour 2022.

Op dinsdag 6 september stonden we al vroeg bij onze aangewezen plek in Paviljoen C om als VUG-leiders de aanwezigen van VeeamON Tour 2022 te wijzen op de aanwezigheid van ons Nederlandse hoekje in de Veeam Community Hub.

Hiervoor hadden we niet alleen twee nette pop-up banners tot onze beschikking maar ook stuff we all get (SWAG) in de vorm van flyers, pennen en stickers.

Je zou denken dat de aanwezigheid van twee heuse Veeam Vanguards al tot het opzetten van dranghekken zou leiden, maar niets was minder waar. Geen probleem, want dan komt de user group naar je toe. We hadden al snel elke tafel, stoel, bankje en loungehoek voorzien van flyers en pennen, zodat de aanwezigen niet om onze aanwezigheid heen konden. Zelfs voordat het officiële programma begon (met een Haka-workshop) al een aantal interessante gesprekken.

Na de Haka-workshop die door bijna alle aanwezigen van het evenement met veel plezier werd volbracht, trapte Ronald Ooms (Regional Vice-President Benelux, Oostenrijk & Zwitserland) het programma officieel af.

Edwin Weijdema (Globak Technologist Product Strategy) deed daarna in drie kwartier samen met andere Edwin uit de doeken hoe ransomware in de praktijk organisaties dwarszit… en hoe dit uiteraard te voorkomen in de eigen organisatie.

Daarna startte de eerste inspiratieronde. In de drie paviljoens konden de aanwezigen zich technisch laten bijpraten over back-up en herstel, over cyberverzekeringen of door de partners en de Veeam User Group.

Voor de lunch heeft Veeam foodtrucks ingezet, zodat we konden genieten van hamburgers, broodjes pulled pork, Aziatische snacks en van het uitgebreide saladebuffet.

Om 13:45 startte de tweede inspiratieronde. Met dezelfde onderwerpen, maar de paviljoens omgewisseld werden de aanwezigen wederom geïnspireerd om goede dingen te doen om hun gegevens beschikbaar te houden binnen de organisatie.

Na deze inspiratieronde kon de lol pas echt beginnen! Op en rond het Eiland van Maurik waren een aantal activiteiten opgezet, waar iedereen aan kon deelnemen. Van boogschieten tot meerijden met een heuse Dakar-truck… je kon ‘t zo gek niet verzinnen, of je kon er mee.

Rond vijf uur werd de BBQ ontstoken, waarna vanaf half zes de aanwezigen konden genieten van heerlijke gerechten vanaf de immense BBQs. Wanneer de aanwezigen zich ook door de sponsoren en onze stand heen sloegen, konden ze zelfs een drankje bestellen bij de bar.

VeeamON Tour 2022 was een doorslaand succes en we zijn blij dat Veeam ons uitnodigde om mee te genieten. Zien we jou bij het volgende Veeam (User Group) evenement?